Massagetherapie

Massagetherapie is een behandelmethode die gericht is op het herstel van evenwicht tussen lichaam en geest.

Regelmatig massage heeft een positieve invloed op uw lichaam. Het geeft verlichting bij fysieke en psychische stress , moedigt aan om beter te ontspannen, verbetert de lichaamshouding, zorgt voor betere doorbloeding in de weefsels, ontspant de spieren, verbetert de flexibiliteit in gewrichten en verbetert daardoor de bewegingen. Ook bevordert massage dieper en gemakkelijker ademen, verlicht het spanning gerelateerde hoofdpijn en versterkt het immuunsysteem. Zomaar wat positieve effecten van massage op een rijtje.

Ook wordt u door regelmatige massage meer bewust van uw lichaam. Hierdoor wordt u zich ook sneller bewust van een disbalans of verstoringen in uw lichaam. Door deze bewustwording leert u zelf sneller op verstoringen te reageren. Bijvoorbeeld door meer te gaan bewegen, of juist meer rust te nemen. Daarmee zorgt u dat uw lichaam weer in balans komt. Zo kunt u eventuele klachten zelf voorkomen.

Ik maak gebruik van diverse (manuele) werkvormen zoals bijvoorbeeld klassieke massage, sportmassage, haptonomische ontspanningsmassage, bindweefselmassage, pulsing, mobilisatie- en oscillatietechnieken.  Daarnaast wordt aandacht besteed aan houding-en bewegingsgedrag, lichamelijke oefeningen, ademhalings-, ontspannings- en bewustwordingsoefeningen.